, , ,

Emas Public Gold Mahal?

Emas2U – Artikel ini menjawab persoalan kenapa harga yang dipaparkan di kedai-kedai emas lain, jauh lebih murah berbanding harga di Public Gold

Ramai customer yang tanya saya, “Kenapa emas Public Gold mahal?”. Bila saya tanya di mana dia nampak harga rendah tu, katanya di website lain atau di kedai-kedai emas lain.

Rupa-rupanya bila dibandingkan betul-betul, antara punca harga yang dilihat mereka lebih rendah adalah

  1. Harga yang belum masuk caj upah atau caj-caj lain
  2. Harga emas mentah
  3. Harga emas berkualiti 916 dan ke bawah

Nasihat saya, setiap kali lihat harga emas, pastikan kita faham, adakah harga tersebut telah termasuk caj upah, caj admin, caj transportasi, dan caj tersembunyi yang lain. Ada juga yang tanya apa beza emas Public Gold dan Habib Jewels? Jawab saya, lihat at least 3 perkara ini bila kita nak bandingkan syarikat jual beli emas.

Di Public Gold, harga yang dipaparkan telah termasuk harga upah. Penyimpan hanya perlu bayar caj Gold Premium sahaja. Ianya caj one time bila nak tebus emas fizikal. Caj ikut gram seperti jadual berikut:

Selain itu, pastikan kualiti emas yang kita nak beli. Kalau harga yang kita tengok tu harga emas 916, memanglah murah. Harga emas GAP di Public Gold ialah harga emas 999 (atau nama lainnya emas 24k). Of course lebih mahal kerana kualitinya. Baca beza emas 999 dan emas 916 di sini. Saya juga buat perbandingan one-to-one emas 999 dan emas 916 dalam video ni.

Bukan emas 999 dan emas 916 sahaja, perbandingan emas 999, 916, 950, 850 dan 750 pun saya ada kongsikan.

Saya harap anda belajar sesuatu. Semoga bermanfaat!


Dah ready nak simpan emas?

PM Cik Ida >>

LIKE | FOLLOW Emas2U

FB Group: https://bit.ly/FBEmas (Pass Code: NAK EMAS)
Facebook: https://bit.ly/Emas2U
Instagram: https://www.instagram.com/emas2u_com
Youtube: https://www.youtube.com/emas2u
App Emas2U: https://app.emas2u.com

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback: