, ,

“Peluang Terakhir Beli Emas & Perak Serendah Ini” – Robert Kiyosaki

Ini mungkin peluang terakhir untuk membeli emas dan perak pada harga yang begitu rendah, kata pengarang ‘Rich Dad Poor Dad’ Robert Kiyosaki.

emas perak robert kiyosaki

Menganalisis persekitaran makro, Kiyosaki mencadangkan kepada pengikut Twitternya bahawa paras harga semasa mungkin pilihan paling murah untuk membeli emas dan perak sebelum kenaikan bermula.

“Gold over 1800. Silver over 24. Inflation moving up. Interest rates moving up. Stock market to crash, sending gold and silver higher. May be last chance to buy gold and silver at these low prices. Take care,”

“Emas lebih 1800. Perak lebih 24. Inflasi naik. Kadar faedah naik. Pasaran saham jatuh, menybabkan emas dan perak lebih tinggi. Mungkin peluang terakhir untuk membeli emas dan perak pada harga rendah ini. Berhati-hatilah,” tulisnya di Twitter.

Kiyosaki merupakan pelabur besar aset emas, perak dan Bitcoin dalam portfolio pelaburannya.

Dalam mesej lain kepada pengikutnya, pengarang best-selling itu berkata sudah tiba masanya untuk menggunakan pendirian agresif Federal Reserve untuk membeli lebih banyak emas, perak dan Bitcoin.

“PELUANG MEMBELI … Apabila FED berputar dan menurunkan kadar faedah seperti yang dilakukan oleh England, anda akan tersenyum manakala yang lain menangis. Berhati-hati,” tulisnya di Twitter pada bulan Oktober.

Kiyosaki melihat perak melonjak kepada $100 dan kemudian kepada $500 dalam dekad ini, itulah sebabnya dia mengingatkan pengikutnya untuk membeli lebih banyak secara tetap.

“Saham, bon, dana bersama, ETF & Hartanah runtuh. Seperti yang DIRAMALkan Kelas menengah akan dihapuskan. Perak kekal pada $20 selama 3-5 tahun, kemudian naik kepada $100 hingga $500. Semua orang mampu membeli perak walaupun miskin. Kumpul perak sekarang ,” Kiyosaki tweet pada bulan September.

Kiyosaki juga berkata bahawa dia memiliki lombong perak dan syiling perak, menasihati orang ramai untuk membeli logam fizikal itu.

“KELEMAHAN ELON adalah perak. Semua perniagaannya membakar perak. Dia mungkin akan membeli lombong peraknya sendiri. Saya memiliki lombong & syiling perak sebenar. Harga spot perak rendah. Yang rugi mengadu tentang premium perak yang tinggi. Spot rendah kerana manipulasi harga. Jadilah seperti Elon & saya. Bayar premium,” katanya bulan ini.

Mula simpanan emas? Daftar percuma di sini dan dapatkan bimbingan percuma daripada Cik Ida di sini.

Sumber: Twitter Robert Kiyosaki via Emas2U


Dah ready nak simpan emas?

PM Cik Ida >>