, , ,

Harga Emas Akan Mencecah $3000 Tahun 2024?

Harga emas 2024 | Harga emas melonjak dengan ketara sejak lebih sebulan lalu berikutan konflik berterusan di Timur Tengah. Ini analisis harga emas tahun 2024.

harga emas 2024

Harga emas naik dua digit dalam dua minggu, melonjak sehingga 12% pada awal bulan November ini. Ramai pelabur beralih kepada aset emas kerana ia dilihat sebagai aset simpanan selamat berbanding pelaburan lain semasa konflik peperangan.

Logam emas mengukuh apabila pasaran saham meningkat disebabkan oleh peperangan dan konflik global yang lain. Walau bagaimanapun, kebimbangan yang semakin meningkat di Timur Tengah menunjukkan bahawa harga emas boleh melonjak lebih jauh. Dalam artikel ini, kami akan memberikan analisis jangkaan harga emas untuk tahun depan.

Analisis: Harga Emas 2024 Akan Mencecah $3000?

Mike McGlone, ahli strategi komoditi kanan terkemuka di Bloomberg meramalkan bahawa harga emas mungkin mencecah $3,000 per auns pada tahun 2024. Itu adalah peningkatan dan pulangan pelaburan (ROI) kira-kira 50% daripada harga semasanya. McGlone menyatakan “Copper $3, Gold Toward $3,000: US Recession Could Be 2024 Path.”

Penganalisis komoditi itu menyatakan bahawa emas menunjukkan prestasi baik tahun ini walaupun persekitaran makroekonomi yang sukar ditimbulkan oleh dolar AS. Dolar AS mengatasi beberapa mata wang tahun ini termasuk Yuan China, Yen, Pound dan Sterling.

McGlone menjelaskan bahawa kekuatan emas terhadap situasi global yang teruk akan membuat harganya meningkat lebih jauh. Penjelasan ini “mungkin menggambarkan asas pengukuhan untuk logam emas,” tahun depan, tulisnya.

Ramai pelabur dan penyimpan mula beralih kepada simpanan emas. Anda bila lagi? Mula simpanan emas mengikut bajet di sini. Dapatkan bimbingan percuma dari team Emas2U di sini.

sumber: Watcher Guru via Emas2U


Dah ready nak simpan emas?

PM Cik Ida >>