, , ,

Kenapa Ramai Pilih Akaun Emas Bukan Emas Fizikal? Ini 21 Kelebihannya

Saya kongsikan 21 kelebihan akaun emas GAP Public Gold yang buat ramai prefer simpan emas dalam bentuk akaun.

Berdasarkan sebuah survey yang dijalankan kepada 137 penyimpan emas di bawah Emas2U, sebanyak 56% penyimpan memilih akaun emas berbanding emas fizikal.

Mereka yang especially kali pertama hendak menyimpan emas, lebih ramai pilih buka akaun GAP kerana beberapa faktor. Antaranya:

  1. Mula dengan bajet kecil
  2. Takut simpan sendiri di rumah
  3. Nak menabung secara konsisten setiap bulan

Jika anda memenuhi 3 kriteria di atas, akaun GAP lebih sesuai buat anda.

Dalam video di bawah, saya kongsikan 21 kelebihan akaun emas GAP oleh Public Gold.

Amacam? Haa banyak sebenarnya kelebihan buka akaun emas GAP ni. Sebab tu ramai suka.

So apa pula perbezaan akaun emas GAP dan emas fizikal?

Harga GAP berubah setiap hari pada jam 12am+ dan harga fizikal berubah setiap 20 minit, so at certain point of time, ada masa GAP lebih rendah atau tinggi dari harga fizikal

5 perbezaan GAP & fizikal saya pernah tulis di sini.

Tapi.

Jangan salah faham pula, ini bukan bermaksud emas fizikal tak bagus. Malah, saya lebih recommend anda beli fizikal terus jika bajet besar. Sebab jimat banyak bila kita kira 3 kos ini.

Dah pernah tengok website ni? Ada soalan-soalan kerap ditanya berkaitan emas, sesuai untuk beginner.

Ok guys, semoga bermanfaat!

LIKE | FOLLOW Emas2U

Website: https://emas2u.com
FB Group: http://bit.ly/FBEmas (Pass Code: NAK EMAS)
Ebook: https://ebook.emas2u.com
Facebook: http://bit.ly/Emas2U
Instagram: http://bit.ly/InstagramEmas2U
Youtube: http://bit.ly/Emas2u
Telegram: http://t.me/emas2u_com
App Emas2U: https://app.emas2u.com

Muhammad Muhaimin Mohd Isa (Siapa Muhaimin?)
Dealer Emas Sah Public Gold | Emas Patuh Syariah | Emas Mampu Milik
Founder & CEO www.Emas2U.com
012-230 2158