, , ,

Harga Emas Terus “Mengganas”, Mungkin Cecah $2000

Awas, harga emas terus mengganas dan mungkin mencecah $2,000 dalam masa terdekat kerana logam berharga itu menyaksikan sentimen kenaikan harga yang ketara dan permintaan tempat selamat yang luar biasa berikutan perang berterusan Rusia menentang Ukraine, yang telah memasuki minggu kedua.

harga emas mengganas
sumber imej: Kitco

Tinjauan terkini menunjukkan bahawa semua penganalisis Wall Street meramalkan harga emas akan menaik minggu depan. Majoriti pelabur juga menjangkakan harga yang lebih tinggi dalam tempoh terdekat.

“Jika emas tidak boleh mencapai $2,000 dalam persekitaran ini dengan begitu banyak risiko dan ketidakpastian, maka saya tidak tahu apa yang akan dilakukannya,” kata salah seorang penganalisis.

Beliau berkata bahawa dia boleh melihat harga emas meningkat 10% daripada harga penutupan 2021 mereka. Dalam persekitaran semasa, itu akan mewujudkan sasaran awal sekitar $2,010 seauns, tambahnya.

Minggu ini 14 penganalisis Wall Street mengambil bahagian dalam tinjauan emas, yang kesemuanya berkata mereka melihat harga yang lebih tinggi dalam tempoh terdekat.

Sementara itu, 1,013 undian diberikan dalam online poll. Daripada jumlah ini, 714 responden, atau 70%, memilih emas untuk meningkat minggu depan. 166 lagi, atau 16%, berkata lebih rendah, manakala 113 pengundi, atau 13%, berkecuali dalam tempoh terdekat.

Harga Emas Tinggi, Sesuai Beli Sekarang?

Ramai yang bertanya, adakah ini waktu sesuai untuk membeli. Soalan ini subjektif, saya kongsikan pendapat saya di sini (Pass code: NAK TIPS).

Ada 3 guidelines yang kita perlu ikuti bila harga tinggi. Penting supaya kita tak rasa rugi membeli emas (semasa harga tinggi). Baca di sini (di ruang Featured)

Semoga bermanfaat!


Dah ready nak simpan emas?

PM Cik Ida >>

LIKE | FOLLOW Emas2U

FB Group: https://bit.ly/FBEmas (Pass Code: NAK EMAS)
Facebook: https://bit.ly/Emas2U
Instagram: https://www.instagram.com/emas2u_com
Youtube: https://www.youtube.com/emas2u
App Emas2U: https://app.emas2u.com