, ,

Akaun Simpanan Emas GAP

Oleh: Shuhaida Ramli (Gold4U)
Priority Dealer Emas2U
Call/Whatsapp: 013-352 5250

????? ???????? ???? ???

GAP ialah singkatan dari Gold Accumulation Program. Ia adalah salah satu cara bagaimana kita boleh membeli emas berketulenan 999.9 (24K) secara sedikit demi sedikit serendah RM100.

Ramai yang memilih cara ini untuk menyimpan, ibarat ia dijadikan sebagai tabung, tidak perlu mempunyai bajet yang tinggi untuk membeli dan memiliki Akaun Simpanan emas. Dengan cara ini sesiapa saja berpeluang untuk turut serta membeli dan meyimpan emas. Malah, sudah ramai pelajar-pelajar menyertai kami untuk mula buat simpanan emas mereka. Ia adalah satu initiatif yang bagus untuk diterapkan kepada generasi muda sebegini.

Ibu bapa juga sudah ramai yang beralih kepada simpanan emas untuk anak-anak mereka. Bayangkan kalau 1 gram 1 bulan, selama 10 tahun, akaun simpanan emas anak sudah ada 120 grams.

Akaun Simpanan Emas juga tiada komitment belian bulanan dan tiada charge simpanan.

Secara asasnya Akaun Simpanan Emas GAP ini berkonsepkan beli dan kumpul dahulu dan amat sesuai bagi sesiapa yang mahu mengumpul sedikit-sedikit untuk mencapai grams yang lebih besar atas tujuan dan jangkamasa tertentu.

Harga Emas GAP dapat diakses di website Public Gold dan harga emas GAP dikemaskini pada pukul 12:00 tengah malam setiap hari. Pada saya ini satu kelebihan dengan Public Gold kerana ia memberi peluang kepada penyimpan menambah grams sebelum harga dikemaskini ketika harga emas dunia menaik. Pembelian boleh dibuat secara online pada bila-bila masa melalui FPX payment gateway.

Sebagai contoh, harga emas GAP pada hari ini 17/4/2021, ialah RM258 per gram. Dengan belian minima RM100, ia akan ditukarkan kepada grams (0.3876 grams) dan di masukkan ke dalam akaun simpanan emas.

Bila grams sudah terkumpul dengan banyak, kita ada pilihan untuk menukarnya kepada emas fizikal dalam bentuk gold bar atau dinar. Hanya perlu tinggalkan 1g untuk akaun kekal aktif untuk membuat simpanan seterusnya.

Semasa proses pengeluaran emas fizikal, kita hanya perlu bayar premium caj sahaja. Emas fizikal boleh diambil sendiri di mana-mana cawangan terdekat Public Gold atau secara postage berinsuran. Hanya RM10 untuk caj postage berinsuran bagi setiap parcel (1 parcel maximum 21.5gram).

Akaun Simpanan Emas GAP adalah platform simpanan Emas yang paling mudah sebab semua urusan jual, beli, pengeluaran dan ArRahnu kita boleh lakukan dihujung jari saja tanpa perlu ke cawangan-cawangan Public Gold.

Applikasi akaun GAP sangat mesra pengguna dan yang paling penting konsep muamalat Akaun Simpanan Emas GAP mendapat pengiktirafan Patuh Syariah oleh Amanie Advisors Sdn Bhd.

Semoga bermanfaat untuk semua. Klik link untuk mula simpanan emas melalui akaun simpanan emas GAP :point_down:

#SimpananEmasGAP
#Gold4uSimpananDanPelaburan
#Gold4uNetwork

Oleh: Shuhaida Ramli (Gold4U)
Priority Dealer Emas2U
Call/Whatsapp: 013-352 5250


Dah ready nak simpan emas?

PM Cik Ida >>