, ,

7 Kelebihan Menjadi Dealer Public Gold

7 Kelebihan Menjadi Dealer Public Gold | Emas2U.com – Banyak kelebihan menjadi dealer Public Gold yang memberikan peluang untuk kita menjadi peniaga emas jual beli emas fizikal dan dapat komisen.

Pengedar emas Public Gold atau Public Gold Dealer akan mendapat banyak faedah daripada syarikat emas yang kukuh di Malaysia ini. Pengedar emas Public Gold akan mengubah kehidupan seperti memenuhi penambahan pendapatan, kebebasan kewangan, lebih banyak masa untuk keluarga, percutian di seluruh dunia, mempunyai perniagaan anda sendiri, membantu orang mencapai kejayaan, bertemu dengan ramai orang baru dan mendapat rakan, peningkatan peribadi dan kemudahan apabila persaraan.

Cara menjadi pengedar Public Gold adalah amat mudah dan tidak dikenakan apa-apa yuran atau kos-kos tersembunyi iaitu hanya perlu beli emas Public Gold sekaligus sebanyak RM20,000 dan terus mendapat kelebihan atau faedah yang banyak.

Ramai diantara dealer atau pengedar emas yang menjadikan perniagaan emas Public Gold ini sebagai pekerjaan sepenuh masa dan mendapat pendapatan berlipat kali ganda dan ada antaranya yang telah bergelar jutawan.

7 Kelebihan Mejadi Dealer Public Gold

1) Keuntungan Komisyen Jual Beli Emas

Mendapat Komisen 1.0% hingga 2.0% dari setiap belian emas. Komisen terus dimasukkan kedalam akaun pada 20 haribulan setiap bulan. Bila membeli emas untuk diri sendiri atau ahli akan diberi komisen mengikut pangkat :

a) Master Dealer – dapat 2%
b) Priority Dealer – dapat 1.5%
c) Normal Dealer – dapat 1.0%

Setiap dealer juga akan mendapat komisen 0.3% apabila menjual semula emas kepada Public Gold.

Dealer atau pengedar Public Gold dapat ‘lock harga’ jual apabila harga emas tinggi 24 jam sehari.

Contohnya, new dealer atau pengedar emas baru membeli emas dan perak untuk diri sendiri atau untuk rakan-rakan atau pembeli emas yang meletakkan nama introducer sebagai dealer tersebut, maka new dealer akan mendapat komisen 1% daripada belian emas dan mendapat komisen 0.3% apabila menjual balik emas atau perak kepada public gold.

2) Dapat Komisen Dengan Mempromosikan Emas Public Gold

Kelebihan menjadi pengedar emas Public Gold adalah dapat menjadi INTRODUCER kepada pembeli emas Public Gold. Pengedar emas hanya perlu promosikan emas Public Gold supaya pembeli emas membeli emas Public Gold dengan meletakkan nama dealer sebagai introducer.

Contoh, promosikan kawan atau saudara supaya membeli emas serta menjadi ahli public gold dimana-mana sahaja di 18 CAWANGAN PUBLIC GOLD SELURUH MALAYSIA DAN SINGAPURA, INDONESIA dengan menyuruh meletakkan nama dan kod PG dealer sebagai introducer, maka dealer Public Gold akan mendapat komisen sepanjang hayat apabila ahli tersebut membeli emas.

Pengedar emas Public Gold juga boleh mempromosikan pembelian emas program GAP (Gold Accumulation Program) atau promosikan link referral dealer Public Gold di laman sosial seperti facebook, sebagainya.

3) Keuntungan Berniaga Emas Tanpa Kos Sewa Kedai

Dealer Public Gold dapat lesen jual beli emas Public Gold, iaitu menjadi tokey emas tanpa kos sewa kedai emas. Anda akan dapat menjadi peniaga emas tanpa kedai emas, tak perlukan modal untuk membuka kedai emas atau menyewa lot kedai emas iaitu dapat jual beli emas public gold dan dapat keuntungan dari kenaikkan harga emas dan komisen dari Public Gold.

4) Keuntungan Dari Kenaikan Dan Penurunan Harga Emas

Pengedar emas Pubic Gold mendapat keuntungan daripada kenaikan harga emas. Mendapat keuntungan hasil jual beli emas (berniaga emas). Berniaga emas akan mendapat keuntungan sama ada emas dijual atau tidak dijual. Sebab itu tidak ada Kedai Emas yang bangkrap.

Dealer Public Gold dapat menjual emas kepada kawan-kawan dan mendapat 2 keuntungan iaitu keuntungan komisyen dan dapat keuntungan dari kenaikkan harga emas.

5) Kebebasan Kesempitan Kewangan Terutama Masa Kecemasan

Dealer Public Gold dapat keuntungan dimasa kesusahan,kecemasan atau kesempitan wang, kerana emas mudah dijual mengikut kehendak 1 dinar atau 20g atau 50g dan cepat mendapat wang. Apabila kita menjual emas,kita akan dapat wang dalam masa 24 jam. Berbeza dengan melabur hartanah,susah dan lambat di pecahkan. Komisen akan bertambah mengikut belian emas anda.

6) Mendapat Pendapatan Sampingan Tanpa Bekerja

Memperolehi wang tanpa bekerja jika anda rajin mempromosikan pelaburan dan dapat bina rangkaian dealer anda. Wang komisen akan masuk kedalam akaun bank anda setiap bulan walaupun anda tidak membeli emas tetapi dealer atau pelanggan anda membeli emas.

Contohnya, jika kita berpangkat Master Dealer, kita akan mendapat komisen 0.5 daripada Prioriti Dealer di bawah kita dan 1.0% daripada new dealer. Jika kita berpangkat Priority Dealer, kita akan mendapat 0.5% apabila new dealer di bawah kita membeli emas.

Public Gold bukan skim cepat kaya atau sistem MLM tapi sistem yang adil yang memberi komisen kepada dealer yang mempromosikan emas public gold kepada orang ramai. Maksudnya, anda kerja,anda dapat komisen tertentu.

7) Berniaga Emas Tanpa Sempadan Dan Mengurus Pelaburan Sendiri

Pengedar emas dan perak Public Gold boleh mengurus sendiri pelaburan emas dengan lock price harga beli emas atau kunci harga jual emas sendiri dengan mudah pada website public gold atau SMS 24 jam sehari atau manipulasikan emas dengan gadai emas di Ar-Rahnu, cawangan Public Gold atau menyimpan emas di Public Safe di cawangan Public Gold.

Kelebihan menjadi dealer atau pengedar emas Public Gold akan lebih menjamin kewangan masa hadapan kerana emas adalah pelindung kekayaan yang bernilai selama-lamanya bukan sahaja didunia tetapi juga di akhirat.

Rebut peluang 2 dalam 1 iaitu menyertai pelaburan emas dan menjadi dealer Public Gold bersama saya untuk kita sama-sama bekerjasama,tolong menolong,bertukar fikiran dan membina rangkaian perniagaan emas public gold. Public Gold telah menyediakan promosi menjadi dealer setiap bulan terbuka untuk semua.

Perlukan bantuan? Tanya saya anytime
Muhammad Muhaimin Mohd Isa
Dealer Emas Sah Public Gold Patuh Syariah
Founder & CEO www.Emas2U.com
012-230 2158

#emas2u


Dah ready nak simpan emas?

PM Cik Ida >>

7 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

  3. Pingback:

  4. Pingback:

  5. Pingback:

  6. Pingback:

  7. Pingback: