, , ,

Lelaki Ini Dedah 2 Cara Pantas Dapat Pulangan Tinggi Dengan Simpanan Emas

Simpanan emas merupakan simpanan jangka masa panjang yang memberi keuntungan tinggi apabila berlaku kenaikan harga dan ketidaktentuan matawang. Tapi, ada 2 cara lagi bagaimana nak dapat pulangan tinggi pada jangka masa pendek. Baca seterusnya.

Emas2U.com – Simpanan emas merupakan simpanan jangka masa panjang yang memberi keuntungan tinggi apabila berlaku kenaikan harga dan ketidaktentuan matawang. Tapi, ada 2 cara lagi bagaimana nak dapat pulangan tinggi pada jangka masa pendek. Baca seterusnya.

Cara #1 – Jual Emas Kepada Individu

Jual emas kepada individu instead of kepada kedai. Kalau rendahkan sikit dari harga jual di kedai pun, kita masih dapat pulangan lebih besar dan possibly pembeli akan prefer beli dari kita sebab harga lebih rendah.

Dalam artikel yang kami kongsi sebelum ini, seorang sahabat telah berikan satu idea yang saya tak pernah terfikir sebelum ni. Dengan cara ini, kita dapat maksimumkan pulangan dari simpanan emas tanpa perlu menunggu lama. Baca di sini.

Kenapa boleh dapat pulangan tinggi dengan cara ini? Sebab kita jual pada pada harga yang tak perlu tolak spread. Kedai emas mana-mana pun akan tolak spread bagi mendapatkan keuntungan. So dengan cara ini, harga emas naik sikit pun, kita masih boleh jana income!

Cara #2 – Jual Emas Pada Harga Runcit Public Gold

Saya berikan contoh syarikat Public Gold. Jika anda mengkaji harga bagi emas bergram kecil atau dikenali sebagai small bars iaitu 0.5 gram, 1 gram, 0.5 dinar dan 5 gram, harganya tidak berubah sekerap gram-gram yang lain.

Harga fizikal di Public Gold berubah setiap 20 minit, tetapi tidak bagi 4 item small bars ini. Harganya jarang diubah dan telah diset lebih tinggi.

Seperti mana yang kita tahu ada 2 cara simpanan emas di Public Gold, iaitu (1) Beli dan simpan emas fizikal, dan (2) Buka akaun GAP.

Jika anda perhatikan, harga GAP per gram lebih berbaloi bagi penyimpan yang mempunyai bajet kecil. Maksudnya nak beli small bars, simpan dalam bentuk GAP lebih berbaloi pada nilai berbanding emas fizikal small bars Public Gold.

So macam mana nak dapat pulangan?

Beli dalam bentuk akaun GAP, keluarkan jadi fizikal small bars dan jual pada harga runcit small bars.

Perasan tak kat Shopee atau mana-mana portal shopping online, ada individu jual emas small bars pada harga lebih rendah dari harga runcit Public Gold? Ya, walaupun lebih rendah, untung yang dia dapat tetap tinggi.

Harga small bars

Harga emas GAP berubah setiap hari. Contoh hari ini (2 April 2020), harga emas GAP per gram ialah RM232.

Beli secara GAP pada RM232, keluarkan jadi fizikal dan bayar caj GP RM10, total baru RM242.

Then kita jual pada harga runcit iaitu RM290.

Untung = RM290 – RM242 = RM48 per 1 gram!

Kalau jual rendah sikit dari harga runcit, contohnya RM280, masih lagi untung besar RM38.

Kesimpulan

2 cara untuk dapat pulangan tinggi dengan emas ini, jika anda berfikiran business minded, boleh dilakukan. Hanya perlu mula menyimpan di Public Gold dengan 2 cara ini.

Jika anda hanya membeli emas untuk tujuan simpanan sahaja pun, masih beri keuntungan dan pulangn jika simpan jangka masa panjang.

Kesimpulannya, simpan emas ni takkan rugi. Sentiasa meningkat nilainya dan sentiasa ada peluang untuk kita dapat pulangan tinggi secara short term dan long term!

Mula sekarang? Hubungi saya anytime

Muhammad Muhaimin Mohd Isa
Dealer Emas Sah Public Gold | Emas Patuh Syariah | Emas Mampu Milik
Founder & CEO www.Emas2U.com
012-230 2158

LIKE | FOLLOW Emas2U

Website: https://emas2u.com
Ebook: https://ebook.emas2u.com
Facebook: http://bit.ly/Emas2U
Instagram: http://bit.ly/InstagramEmas2U
Youtube: http://bit.ly/Emas2u
Telegram: http://t.me/emas2u_com
App Emas2U: https://app.emas2u.com

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *