, ,

Adakah Sesuai Buat Pelaburan Perak Di Malaysia?

Emas2u.com – Pelaburan emas kita biasa dah dengar, bagaimana pula dengan pelaburan perak? Ada kawan cakap emas ni umpama duit kertas dan perak pula umpama duit syiling. So kalau ada emas, mesti ada perak. Pendapat anda?

Apa kata pakar?

Saya bertanya kepada sahabat saya yang merupakan seorang pakar pelaburan perak. Ini penjelasan beliau:

Dari segi nilai, perak adalah under value berbanding emas. Harga perak berpotensi naik berganda apabila harga emas naik tinggi. Beli perak sekarang merupakan investment yang berpotensi.

Kekurangan beli perak, company yang jual/beli perak di Malaysia sangat kurang dan susah nak cari. Customer mungkin akan menghadapi situasi bila nak jual perak, hanya boleh jual balik kepada Public Gold.

Kekurangan – Harga lebih volatile, so kena tahan sakit jantung. kalo turun, memang turun banyak. kalo naik, naik pun lagi banyak berbanding harga emas.

Baru-baru ini Robert Kiyosaki ditanya pelaburan apa yang dia akan buat sekarang, tahun 2020? Jawapannya, beli ‘matawang sebenar’ iaitu emas dan perak! Ini sebabnya: https://emas2u.com/beli-perak-sekarang-untuk-peleburan-1-dekad-akan-datang-robert-kiyosaki/

Semoga bermanfaat!


Dah ready nak simpan emas?

PM Cik Ida >>

LIKE | FOLLOW Emas2U

FB Group: http://bit.ly/FBEmas (Pass Code: NAK EMAS)
Facebook: http://bit.ly/Emas2U
Instagram: http://bit.ly/InstagramEmas2U
Youtube: http://bit.ly/Emas2u
App Emas2U: https://app.emas2u.com