, , ,

8 Kelebihan Emas Yang Tiada Pada Aset Lain. #5 Paling Ohsem

Kelebihan emas banyak disebut dalam Al-Qur’an, saya pernah share di sini. Sebab tu saya over confident untuk simpan emas dan seterusnya mengajak lebih ramai orang lain menyimpan emas.

Selain itu, saya nak kongsi 8 kelebihan emas yang tiada pada aset lain seperti hartanah atau wang kertas. Ini membuatkan emas begitu istimewa! Haa jangan terkejut, bukan perempuan je suka simpan emas, lelaki pun ramai tau.

8 Kelebihan Emas Yang Tiada Pada Aset Lain

1. Tidak boleh dimusnahkan & tahan lasak

Tidak seperti wang ringgit, kalau terbakar pun, emas tak musnah dan hilang.

2. Mudah dibahagi kepada unit yang kecil tanpa mengurangkan nilai

Emas 100g seketul, boleh dipecahkan jadi 10 gram 10 ketul. RM100 boleh koyak 10 untuk jadi RM10?

3. Harga emas semakin meningkat dalam tempoh jangka masa panjang

Tahun 90an, 1 gram emas bernilai RM35-RM50, hari ini tahun 2021 1 gram dah lebih RM250. RM50 tahun 90an penuh troli, hari ini RM50 1 plastik je

4. Boleh ditunaikan pada bila-bila masa

Boleh jual di mana-mana sahaja kedai emas. Jual kepada saya pun, saya beli tau.

5. Tidak boleh dicipta & dimanipulasi

Paling ketara ni guys. Emas adalah ciptaan Allah. Wang kertas ciptaan yahudi manusia

6. Diterima di seluruh dunia

Emas ada demand di seluruh dunia. Kalau RM nak spend di luar negara, kena tukar currency dulu

7. Mempunyai saiz, bentuk dan berat yang standard

Serendah 0.5 gram hingga 1 kg. Dalam bentuk dinar pun ada. Dalam bentuk akaun pun ada. Daftar online je di sini.

8. Bernilai di waktu bencana

Contoh paling mudah tahun 2020 lah bila berlaku Covid-19, nilai emas naik sehingga up to 40% guys. Err pulangan ASB berapa eh, ingat?

So guys, saya dah kongsi banyak kelebihan emas. Dan yang lagi best, korang boleh mula serendah RM100 je. Tak perlu ribu-ribu.

PM Cik Fiza untuk bimbingan anytime ok.

Ikhlas,

Muhammad Muhaimin Mohd Isa
Dealer Emas Sah Public Gold | Emas Patuh Syariah | Emas Mampu Milik
Founder & CEO www.Emas2U.com
Whatsapp / Call 012-230 2158

LIKE | FOLLOW Emas2U

Website: https://emas2u.com
FB Group: http://bit.ly/FBEmas (Pass Code: NAK EMAS)
Ebook: https://ebook.emas2u.com
Facebook: http://bit.ly/Emas2U
Instagram: http://bit.ly/InstagramEmas2U
Youtube: http://bit.ly/Emas2u
Telegram: http://t.me/emas2u_com
App Emas2U: https://app.emas2u.com