,

Penawaran Saham Quantum Metal Diarah Berhenti. Ini Puncanya.

Kecoh di media sosial apabila keluar berita SC mengarahkan pengasas QM untuk menghentikan penawaran saham Quantum Metal. Apa puncanya?

saham quantum metal

SC Arah Dato Lim Hentikan Penawaran Saham Quantum Metal

Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (The Securities Commission Malaysia) telah mengarahkan Dato’ Lim Khong Soon @ Lim Hock Seng, Pengasas dan Pengarah Quantum Metal Exchange Inc (QMEI), untuk segera menghentikan penawaran ‘share’ QMEI kepada orang ramai.

Pengawal selia berkata tawaran saham QMEI, yang sedang aktif, melanggar keperluan berkaitan di bawah undang-undang sekuriti. Arahan berhenti dan berhenti itu dikeluarkan berikutan penemuannya bahawa QMEI menawarkan sahamnya kepada orang ramai Malaysia, termasuk melalui laman web/platform Quantum Metal Sdn Bhd (QMSB) kepada ahli QMSB.

Ia berkata tawaran itu dilakukan tanpa mendapatkan pengiktirafan dan mendaftarkan dokumen pendedahan dengan SC yang melanggar Seksyen 212 (5) Akta Pasaran Modal & Perkhidmatan 2007.

Akibatnya, SC juga telah meletakkan QMEI dengan butiran berkaitannya pada Senarai Makluman Pelabur SC (SC’s Investor Alert List)

sc investor alert list

Sumber: Terjemahan daripada Business Today via Emas2U


Dah ready nak simpan emas?

PM Cik Ida >>