, ,

Emas Dijangka Cecah RM503 Satu Gram Menjelang 2020

Bank Standard Chartered menjangkakan harga emas akan naik kepada RM503 per gram menjelang tahun 2020

Bank Standard Chartered dunia menjangkakan harga emas akan naik kepada RM503 per gram menjelang tahun 2020 ini. Adakah kenyataan ini dibuat oleh seorang kerani bank Standard Chartered atau oleh pakar-pakar ekonomi Bank Standard Chartered dunia? Sudah tentu oleh pakar-pakar ekonominya, pendek kata bukan sebarangan orang yang mengeluarkan kenyataan ini. Sudah pasti analisa teliti telah dilakukan.

Adakah ini satu realiti atau fantasi?

Bagi orang yang tidak mengikuti perkembangan emas, ianya pasti satu fantasi! Sementara bagi orang yang mengikuti perkembangan emas, ianya pasti menjadi realiti.

Lihat graf kenaikan harga emas selama 20 tahun.

Bermula dari tahun 2000 permintaan terhadap emas meningkat mendadak sehinggalah tahun 2011. Harga emas pada tahun 2000 bersamaan RM30 segram, melonjak naik kepada RM86 segram pada 2008 dan seterusnya melonjak naik sehingga RM200 segram pada 2011.

Kenapa ini berlaku?

Terdapat banyak faktor yang menyebabkan kenaikan harga emas berlaku, namum yang paling ketara permintaan terhadap emas meningkat, meningkat dari tahun ke tahun. Meningkat di seluruh dunia. Kesedaran orang ramai terhadap kepentingan menyimpan emas semakin meningkat dan terus meningkat.

Kenapa pentingnya menyimpan emas?

Emas adalah pelindung kekayaan. Kerana emas kalis inflasi dan kalis ekonomi. Kerana emas tidak boleh dimanipulasi. Kerana emas tidak boleh dicetak. Kerana emas ciptaan Allah yang melambangkan kekayaan, kemewahan dan tidak boleh dicipta manusia. Baca 8 Ayat Tentang Emas Dalam Al-Quran

Harga emas rendah telah berlalu, sebelum harga naik lagi, beli lah emas sekarang. Beli secara online sekarang atau dapatkan nasihat simpanan emas PERCUMA, call/sms/whatsapp Authorized Dealer Public Gold Emas – Muhaimin 012 230 2158 untuk cara mudah menyimpan dengan emas.

Pastikan anda tidak ketinggalan dan menyesal kemudian hari! Tingkatkan simpanan emas anda hari ini.

Ini pesan Dr Tun Mahathir berkaitan emas, fikir-fikirkan:

Persoalan tentang emas? Tanya saya anytime

Muhammad Muhaimin Mohd Isa
Dealer Emas Sah Public Gold | Emas Patuh Syariah | Emas Mampu Milik 
Founder & CEO www.Emas2U.com
012-230 2158
https://emas2u.com


Dah ready nak simpan emas?

PM Cik Ida >>

LIKE | FOLLOW Emas2U

FB Group: http://bit.ly/FBEmas (Pass Code: NAK EMAS)
Facebook: http://bit.ly/Emas2U
Instagram: http://bit.ly/InstagramEmas2U
Youtube: http://bit.ly/Emas2u
App Emas2U: https://app.emas2u.com

One Ping

  1. Pingback: