, , ,

Biodata Penasihat Syariah Public Gold, Datuk Dr Mohd Daud Bakar

Emas2U – Public Gold merupakan syarikat jual beli emas pertama di dunia yang memiliki sijil patuh syariah yang dikeluarkan oleh Amanie Advisors Sdn Bhd. Siapakah sebenarnya Penasihat Syariah Public Gold?

Biodata Datuk Dr Mohd Daud Bakar

DR. MOHD DAUD BAKAR – AHLI EKSEKUTIF

Dr. Bakar adalah Pengerusi Kumpulan Amanie dan sebelum ini merupakan Timbalan Naib Canselor di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia. Beliau kini merupakan Pengerusi Majlis Penasihat Shariah di Bank Pusat Malaysia, Suruhanjaya Sekuriti Malaysia dan Lembaga Penyeliaan Syariah The International Islamic Liquidity Management Corporation (IILM).

Dr Bakar telah menerbitkan sejumlah artikel dalam pelbagai jurnal akademik dan membuat banyak pembentangan dalam pelbagai persidangan di seluruh dunia. Dr. Mohd Daud Bakar adalah ahli lembaga Syariah Indeks Pasaran Islam Dow Jones (New York), Muzn Islamic Banking (The National Bank of Oman), BNP Paribas (Bahrain), Morgan Stanley (Dubai), Bank of London dan Middle East (London), antara institusi kewangan lain.

Pengajian

Ph.D., University of St. Andrews, Scotland
Bachelor of Shariah (Fiqh wa Usuluhu), Kuwait University, Kuwait
Bachelor of Jurisprudence (external), University of Malaya, Malaysia

Sijil pengesahan patuh syariah Public Gold oleh Amanie Advisors Sdn. Bhd. iaitu panel shariah yang diasaskan oleh Datuk Mohd Daud Bakar sendiri

sumber: Amanieadvisors.com/new/dr-mohd-daud-bakar


Dah ready nak simpan emas?

PM Cik Ida >>

LIKE | FOLLOW Emas2U

FB Group: https://bit.ly/FBEmas (Pass Code: NAK EMAS)
Facebook: https://bit.ly/Emas2U
Instagram: https://www.instagram.com/emas2u_com
Youtube: https://www.youtube.com/emas2u
App Emas2U: https://app.emas2u.com

One Ping

  1. Pingback: