, ,

[Video] Apa Itu Public Gold?

Pengenalan Public Gold. Semua yang anda perlu tahu tentang Public Gold. Tonton video Apa Itu Public Gold

[Video] Apa Itu Public Gold? | Emas2u.com – Bagi anda yang baru dalam dunia pelaburan emas atau simpanan emas, pasti nama Public Gold jarang didengari. Apa itu Public Gold? Emas2U kongsikan pengenalan lengkap Public Gold yang perlu anda tahu.

Apa itu Public Gold?

1. Public Gold merupakan syarikat jual beli emas, tiada kaitan dengan Public Bank atau Public Library atau Public Holiday hehe.

2. Seperti kedai Habib Jewel, Poh Kong dan sebagainya Public Gold juga menjual logam berharga iaitu emas dan perak (gold & silver) khusus bagi tujuan simpanan dalam bentuk jongkong dan dinar emas.

3. Jongkong dan dinar emas bezanya harga per gram lebih murah, susut nilai juga kecil jika dibandingkan dengan barang kemas. Barang perhiasan tidak dianggap sebagai item tujuan simpanan.

4. Kredibiliti jenama sangat tinggi. Public Gold satu-satunya syarikat emas keluarkan corak khas sempena pertabalan Yang di Pertuan Agong Malaysia.

Public Gold merupakan syarikat jual beli emas, bukan syarikat pelaburan emas yang menjanjikan pulangan tak masuk akal. Kita beli emas, dapat emas bukan janji dan kertas. Public Gold telah ditubuhkan dan mula beroperasi pada tahun 2008 dan mempunyai 18 cawangan seluruh Malaysia. Emas Public Gold ada sijil LBMA dan Public Gold dipantau oleh panel syariah Amanie Advisors Sdn Bhd.

Emas Public Gold mempunyai pensijilan LBMA mudah diterima mana-mana negara di seluruh dunia.

Apakah LBMA?

LBMA (London Bullion Market Association) ialah organisasi profesional yang menyelia pasaran emas dan perak borong di London, England iaitu pusat perdagangan emas fizikal dunia. Set LBMA mengekalkan piawaian tertinggi dalam penapisan, memperbaiki standard, mendokumentasi dan menyimpan jongkong emas dan perak untuk diedarkan di “Harga spot” pasaran profesional. LBMA ialah persatuan perdagangan antarabangsa, yang mewakili pasaran London untuk jongkong emas dan perak yang mempunyai asas pelanggan di peringkat global.

Public Gold juga dilindungi oleh insurans Lonpac.

Tonton video Apa Itu Public Gold? Pengenalan Public Gold:

sumber: Youtube Emas2U, Emas2U.com

Nak mula simpan emas? Mesti ada ILMU. BACA Ebook Emas A-Z. Download di Ebook.Emas2U.com

KLIK & DOWNLOAD EBOOK.EMAS2U.COM <<

Hubungi saya untuk bimbingan emas percuma
Muhammad Muhaimin bin Mohd Isa
Dealer Emas Public Gold Patuh Syariah
012-230 2158
Emas2U.com | EBook Emas A-Z (Percuma)


Dah ready nak simpan emas?

PM Cik Ida >>

LIKE | FOLLOW Emas2U

FB Group: http://bit.ly/FBEmas (Pass Code: NAK EMAS)
Facebook: http://bit.ly/Emas2U
Instagram: http://bit.ly/InstagramEmas2U
Youtube: http://bit.ly/Emas2u
App Emas2U: https://app.emas2u.com